24 Kasım 2015 Salı

Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram'dan sürücülere Kış Lastiği Uyarısı.

SÜRÜCÜLERE KIŞ UYARISI!

Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle sürücülerin kış lastiklerini takmaları gerektiğini belirterek, “1 Aralık`ta başlayacak kış lastiği uygulamasına uymayanlara 571 lira ceza kesilecektir” uyarısında bulundu.


Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, kışa hazırlıksız yakalanmamaları ve araçlarının bakımlarını yaptırmaları konusunda sürücülere önemli hatırlatmalarda bulundu.



“ARACIN KIŞLIK BAKIMI YAPILMALI”
Bayram; buzlanma, aracı yolun durumuna göre kullanmama ve kış koşullarına göre araçları hazırlamanın kış mevsiminde yaşanan kazaların başlıca nedenleri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Bunun için aracımızın lastiğinden zincirine, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere ise antifriz biran önce konulmalıdır. Balatalar, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek araçlarımızı kışa hazır hale getirmeliyiz.”
“YOL DURUM BİLGİSİ ALINMADAN YOLA ÇIKILMAMALI”
Yangın söndürme cihazı ve ilk yardım çantası bulunmayan, mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve zincir, takoz, çekme halatı gibi avadanlıkları olmayan araçların eksikliklerinin tamamlanması için 1 Aralık’ın beklenmemesi uyarısını bir kez daha yineleyen Bayram; “Şehirlerarası yolculuklarda sıkça rastlanılan durumlar var. Kar nedeniyle yol kapanması, şiddetli tipi, çığ ve benzeri durumlar sıkça yaşanabiliyor. Sürücülerimiz her duruma karşı tedbir olmalı ve yol bilgisi almadan yola çıkmamalı. Yol durumu kritikse, araçta su ve kumanya da bulundurulmalı. Her türlü tedbir alınmalı. Neyle karşılaşacağımızı bilemeyiz” dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder